ГоловнаПолітика

Голова ЦВК: я не піду, поки не з'явиться талановитіша і підготовленіша людина

Охендовський прокоментував можливу відставку.

Голова ЦВК: я не піду, поки не з'явиться талановитіша і підготовленіша людина
Фото: 24tv.ua

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський має намір виконувати свої обов'язки доти, поки Верховна Рада не призначить новий склад ЦВК.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Лівий берег із Сонею Кошкіною".

"У 2014 році, коли в червні закінчились повноваження (складу ЦВК - ред.), йшлося про те, що в червні буде замінено склад Комісії, але цього не сталося", - нагадав Охендовський, додавши, що причиною були наступні парламентські вибори.

"Україна знаходиться в перманентних виборчих процесах, починаючи з травня 2014 року, я не знаю, коли у Верховній Раді сформується рішення щодо зміни складу ЦВК, яке отримає на свою підтримку 226 голосів. Ось закінчиться нинішній виборчий процес... До того моменту ми будемо перебувати на стадії підготовки виборів в окремих районах Донецької та Луганської області. Можливо, до того моменту щось зміниться", - зазначив Охендовський.

Разом з тим, він не вважає, що розпуск центрвиборчкому буде наслідком скандальних подій у Маріуполі, Красноармійську, Лисичанську та Сватовому.

"Я впевнений, що жодному з членів ЦВК абсолютно нема в чому собі дорікнути в ситуації з Маріуполем. Як ви думаєте, хтось із членів ЦВК на сьогодні тримається за своє місце? Лякати членів ЦВК якоюсь відповідальністю за зрив, наприклад, голосувань у Маріуполі у вигляді звільнення з роботи - це лякати людину здійсненням її мрії. Нерозумно", - зазначив голова виборчкому.

"Я працюю в ЦВК 12 років і, чесно кажучи, вже втомився. Але готовий продовжувати виконувати свої обов'язки до моменту, поки замість мене не буде призначено професійнішу, талановитішу, краще підготовлену людину", - заявив Охендовський.

Докладніше читайте в повній версії інтерв'ю: "Михайло Охендовський: "Лякати звільненням з роботи - лякати здійсненням мрії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram