ГоловнаПолітика

Порошенка обурила ситуація навколо виборів у Павлограді

МВС перевіряє факти порушень виборчого законодавства

Порошенка обурила ситуація навколо виборів у Павлограді
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко обурений ситуацією, що склалася навколо виборів у Павлограді Дніпропетровської області.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Обурений ситуацією, що склалася навколо виборів у Павлограді! Вважаю, що виборці, а не чиновники, повинні визначати переможця гонки. Повністю підтримую позицію Комітету виборців України про неприйнятність підміни поняття "виборча система" і "повторне голосування". Сподіваюся, що законне рішення суду захистить виборче право жителів Павлограда", - написав Президент.

Голова МВС Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці проводять перевірку факту порушення виборчого законодавства в Павлограді.

"Сьогодні я змушений реагувати на звернення комітету виборців України, громадської організації "Опора" та народних депутатів за фактом скасування другого туру виборів у Павлограді, яке було прийнято рішенням ЦВК. Ми кваліфікуємо відповідні дії як порушення виборчих прав громадян, порушення закону про місцеві вибори, внесли відповідні дані в ЄРДР і ведемо перевірку", - заявив Аваков в ефірі телеканалу "112 Україна". Нагадаємо, ЦВК прийняла рішення скасувати другий тур виборів мера в Павлограді, оскільки в протоколі територіальної виборчої комісії було зазначено, що в місті проживає менш ніж 90 тис. виборців. Як відомо, другий тур виборів мера, згідно з новим законом про місцеві вибори, проводять у містах, населення яких перевищує 90 тис. осіб.

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна в коментарі LB.ua заявила, що ЦВК не приймала рішення про скасування другого туру виборів мера Павлограда та порекомендувала народним депутатам "уважніше писати закони".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram