ГоловнаПолітика

Саакашвілі вирішив організувати протести проти мера Одеси

Голова Одеської ОДА порівняв Труханова із "зеленими чоловічками".

Саакашвілі вирішив організувати протести проти мера Одеси
Фото: Конгрес культури

Голова Одеської ОДА Михайло Саакашвілі вирішив організувати протести проти мера Одеси Геннадія Труханова, якого переобрали на новий термін.

"Фальсифікатори міських виборів зі швидкістю "зелених чоловічків" захопили Одеську мерію. Я запрошую небайдужих громадян, у яких украли вибір, зібратися о 18:00 на Троїцькій, 43 й утворити комітет дії проти злодіїв і шахраїв", - йдеться у фейсбуці Саакашвілі.

Учора Саакашвілі провів прес-конференцію в Одесі, на якій заявив, що вибори мера, на яких програв член його команди Саша Боровик, були сфальсифіковані. У партії БПП "Солідарність", від якої висувався Боровик, також заявили про масові фальсифікації і зажадали перерахунку голосів.

Нагадаємо, ввечері 27 жовтня Одеський міськвиборчком оголосив Труханова переможцем виборів на посаду міського голови. За офіційними даними комісії, мер набрав 52,57%, перемігши в першому турі. Його головний конкурент Боровик відстав приблизно вдвічі, набравши 25,7% голосів.

Громадянська мережа "Опора" за результатами паралельного підрахунку голосів також назвала Труханова переможцем виборів у першому турі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram