ГоловнаПолітика

Адвокат Савченко заявив про її екстрадицію в Україну 2016 року

Наступного року Савченко поїде додому

Адвокат Савченко заявив про її екстрадицію в Україну 2016 року
Фото: EPA/UPG

Адвокат української льотчиці, депутата Верховної Ради Надії Савченко Марк Фейгін відвідав свою підзахисну в Новочеркаську і заявив, що вона поїде додому наступного року.

Про це Фейгін написав у своєму мікроблозі Twitter.

"Вийшов із в'язниці в Новочеркаську. Усім привіт від Надії. Свобода ближче, ніж здається. У новому році Савченко поїде додому", - написав Фейгін.

Нагадаємо, раніше Світовий Конгрес Українців закликав Комісію ООН зі становища жінок вимагати від російської влади негайно звільнити Савченко.

У Росії Савченко звинувачують у вбивстві двох журналістів у Луганській області. Як заявлено у справі, льотчиця, яка служила в добровольчому батальйоні "Айдар", 17 червня 2014 року передала товаришам по батальйону координати для артилерійського обстрілу, в результаті якого загинули співробітники ВДТРК Ігор Корнелюк і Антон Волошин. Також у справі стверджують, що надалі Савченко незаконно проникла на територію Росії, де й була затримана.

Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, і була незаконно вивезена до Росії, де проти неї сфабрикували справу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram