ГоловнаСуспільствоПодії

На шахті "Краснолиманська" стався вибух, загинула людина (оновлено)

Відомо про одного загиблого рятівника і двох поранених.

На шахті "Краснолиманська" стався вибух, загинула людина (оновлено)
Фото: 06277.com.ua

В результаті вибуху на шахті "Краснолиманська" в Донецькій області загинув рятувальник, ще дві людини поранені.

Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Донецькій області.

"Це вже другий вибух метану за два дні на шахті "Краснолиманська". Відучора там працювали співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій, які боролися з пожежею, що виникла від першого вибуху. Повторний вибух забрав життя одного працівника, двоє отримали тілесні ушкодження", - йдеться в повідомленні.

Повідомлення про те, що у вентиляційному ходку тієї ж лави, що й вчора, стався вибух, надійшло в міліцію від диспетчера шахти близько 19:15.

Відомо про одного загиблого рятівника і двох поранених. Бригада ДСНС локалізувала пожежу, яка виникла під час вчорашнього вибуху. Тоді постраждалих не було.

Зазначається, що зараз шахту зупинено. На місце події скеровано слідчо-оперативну групу Красноармійського міськвідділу міліції.

Оновлено о 23:31. У прес-службі прокуратури Донецької області повідомили, що за фактом аварії на ДП "Краснолиманська" розпочато кримінальне провадження.

Правоохоронці встановили, що 27 жовтня приблизно о 18.00 у вентиляційному штреку першої західної лави ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська" під час виконання ремонтних робіт стався викид метану. За попередньою інформацією, в результаті вибуху загинув один працівник державної спеціалізованої (воєнізованої) гірничорятувальної служби ДСНС, ще двоє перебувають у важкому стані.

Наразі гірників виведено на поверхню, на місці аварії працюють рятувальники і правоохоронці. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, 16 жовтня співробітники СБУ затримали генерального директора держпідприємства "Вугільна компанія "Краснолиманська" Костянтина Кисельова, а також колишнього гендиректора Олексія Козлова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram