ГоловнаПолітика

Суд розпочне розгляд справи проти Єфремова, Стояна та Гордієнка 13 листопада

Справу розглядатиме суддя Білоцерківець

Суд розпочне розгляд справи проти Єфремова, Стояна та Гордієнка 13 листопада
Фото: Макс Левин

Печерський районний суд Києва 13 листопада розпочне розгляд справи проти колишнього голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова, екс-депутата від ПР Олександра Стояна і колишнього депутата від фракції Комуністичної партії Сергія Гордієнка.

Як повідомило поінформоване джерело, підготовче судове засідання призначили на 14:00 13 листопада.

Справу розглядатиме суддя Олег Білоцерківець.

Нагадаємо, 21 липня Генпрокуратура завершила розслідування проти Єфремова, Стояна та Гордієнка, яких підозрюють у перевищенні службових повноважень і фальсифікації процедури ухвалення "диктаторських законів" 16 січня 2014 року.

14 лютого правоохоронці затримали Єфремова в Києві. 16 лютого Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, але екс-депутат вийшов під заставу 3,7 млн гривень. Заставу за Єфремова вніс колишній віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.

У справі про "диктаторські закони" проходять 12 колишніх депутатів. 11 із них були членами Лічильної комісії Ради і формалізували прийняття цих законів 16 січня 2014 року. Крім "регіоналів" Єфремова (в Лічильну комісію не входив), Стояна та комуніста Гордієнка, це Володимир Демидко, Олег Зарубінський, Віталій Калюжний, Володимир Наконечний, Володимир Олійник, Андрій Пінчук, Станіслав Скубашевський, Ярослав Сухий (усі - Партія регіонів) і Олександр Зубчевський (Компартія). Голова Лічильної комісії Михайло Чечетов наклав на себе руки після того, як йому оголосили підозру у зловживанні службовим становищем і у службовій підробці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram