ГоловнаПолітика

Оприлюднено проміжні результати виборів у Києві

Одразу чотири кандидати можуть вийти в другий тур виборів мера.

Оприлюднено проміжні результати виборів у Києві
Фото: EPA/UPG

Київський міськвиборчком, посилаючись на попередні дані про опрацювання близько 50% протоколів на виборах у столиці, назвав переможців голосування.

"Це неофіційні результати виборів. Я можу назвати лише тенденції, давати будь-які цифри з таким щільним графіком я не можу", - заявив голова Київського міськвиборчкому Анатолій Сульдина на брифінгу у вівторок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, на виборах мера столиці тенденція така, що перемагає нинішній міський голова Віталій Кличко, за ним ідуть чотири кандидати з невеликим відривом один від одного: Олександр Омельченко, Сергій Гусовський, Борислав Береза та Володимир Бондаренко.

На виборах депутатів Київської міської ради 5% бар'єр долають партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", "Самопоміч", ВО "Батьківщина", "Єдність" і ВО "Свобода". "Скільки вони набирають відсотків - покажуть паперові протоколи районних комісій", - наголосив Сульдина.

За його словами, наразі всі 100% дільничних комісій завершили підрахунок голосів, і Київський міськвиборчком має неофіційні попередні дані про опрацювання близько 50% цих протоколів. Водночас районні виборчі комісії відправили на уточнення по два протоколи дільничних комісій в кожному районі.

Окрім того, в декількох районах можливий перерахунок на окремих виборчих дільницях, зокрема в Дарницькому та Печерському районах.

Нагадаємо, екзит-поли показують, що діючий мер набрав на виборах близько 40% голосів, його найближчі конкуренти - близько 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram