ГоловнаПолітика

Вибори в Маріуполі мають відбутися за рахунок місцевого бюджету, - КВУ

Аналогічна ситуація і в Красноармійську.

Вибори в Маріуполі мають відбутися за рахунок місцевого бюджету, - КВУ
На одном из участков в Мариуполе
Фото: www.0629.com.ua

Повторні вибори в Маріуполі і Красноармійську, згідно з українським законодавством, повинні відбутися вже за рахунок місцевих бюджетів.

Про це в Краматорську на прес-конференції повідомив виконавчий директор Донецької обласної організації ВГО "Комітет виборців України" Сергій Ткаченко, передає Укрінформ.

"У законодавстві прописано, що нові вибори повинні відбуватися за рахунок місцевих бюджетів", - сказав експерт, зазначивши при цьому, що остаточне рішення все одно потрібно приймати ЦВК і Верховній Раді України.

Ткаченко також зазначив, що процес виборів у Маріуполі і Красноармійську краще перезавантажити від самого початку і провести в 2016 році.

"Ми закликаємо не проводити вибори 15 листопада в Маріуполі і Красноармійську... Гостре політичне протистояння між різними суб'єктами виборчого процесу створювало на різних етапах виборчого процесу перешкоди, які не можна було подолати правовим шляхом. Тут треба починати все заново, з формування комісій, висування кандидатів, проведення агітації тощо. Інакше ми ризикуємо виправляти або повторити ті самі помилки, які вже були допущені", - заявив експерт.

Нагадаємо, в Маріуполі і Красноармійську голосування на місцевих виборах було скасовано, оскільки тервиборчкоми не ухвалили рішення передати бюлетені на дільниці. Голосування в цих двох містах мало відбутися на 235 дільницях.

Президент України Петро Порошенко заявив про необхідність провести вибори в Маріуполі до кінця 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram