ГоловнаПолітика

Жебрівський не виключає перенесення виборів у Маріуполі на наступний рік

Голосування може відбутися на початку січня

Жебрівський не виключає перенесення виборів у Маріуполі на наступний рік
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Глава Донецької ОВЦА Жебрівський вважає, що вибори у Маріуполі та Красноармійську, які були звірвані через проблеми з бюлетенями, мають відбутися якомога швидше.

"Або 15 листопада, або початок січня - дві дати, які зараз обговорюються", - повідомив він на брифінгу в неділю в Маріуполі, інформує кореспондент LB.ua. Жебрівський розповів, що у нього відбулася розмова з президентом Петром Порошенком з цього приводу, і той також наполягає на необхідності проведення виборів.

Він зазначив, що якщо ЦВК прийме рішення про перенесення виборів, то вони повинні пройти 15 листопада. Якщо ж буде прийнято рішення, що сьогоднішнє голосування не відбулося, - то на початку січня.

Водночас голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що якщо провести голосування сьогодні не вдасться, потрібно буде вносити зміни до законодавства, щоб провести їх пізніше. Президент Петро Порошенко наполягає, що вибори в Маріуполі повинні пройти до кінця цього року.

Нагадаємо, у Маріуполі і Красноармійську Донецької області голосування на місцевих виборах скасовано, оскільки тервиборчкоми не прийняли рішення передати бюлетені на дільниці. Голосування в цих двох містах повинно було пройти на 235 дільницях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram