ГоловнаПолітика

ЦВК не вирішила проблему з виборами в Маріуполі

Магера не зміг уточнити, чи відбудуться вибори в нинішньому центрі Донецької області.

ЦВК не вирішила проблему з виборами в Маріуполі
Избирком Мариуполя во время дневного заседания

Центральна виборча комісія не ухвалила рішення з приводу перенесення чи скасування виборів у Маріуполі.

Як повідомив у коментарі LB.ua заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, на останньому засіданні комісії було озвучено звернення територіальної виборчої комісії з проханням перенести вибори на 15 листопада. ЦВК ж вирішила наділити повноваженнями голову виборчої комісії звернутися до Президента, до прокуратури та МВС з приводу можливого перешкоджання здійсненню виборчого права.

За його словами, в рішенні йдеться про притягнення до кримінальної відповідальності за ч.2 ст. 157 Кримінального кодексу (перешкоджання здійсненню виборчого права, вчинене за попередньою змовою групою осіб або членом виборчої комісії чи іншою службовою особою з використанням влади чи службового становища).

"За таке рішення проголосували 13 із 14 членів комісії. Я утримався. Я не проти звернень... Але називати когось злочинцями без суду і слідства..." - зазначив він. Заступник голови ЦВК також додав, що йому важко судити, чому ЦВК прийняла саме таке рішення, а не змогла вирішити ситуацію з виборами в Маріуполі. Магера визнав, що ситуація в Маріуполі - найскладніша з усіх регіонів України.

"Протягом останніх тижнів ми приймали багато рішень з приводу передруку бюлетенів у багатьох містах, виділяючи для цього додаткові гроші. Але маріупольська комісія зайшла у клінч, не змогла дійти консенсус", - додав він.

Водночас він не зміг підтвердити те, що вибори в Маріуполі фактично не відбудуться, пояснивши, що не може робити такі заяви.

За словами Магери, сьогодні відбулися три засідання ЦВК, і вона вже розійшлася до завтра. Тим часом у друкарні "Приазовський робітник" перебувають деякі члени комісії, кандидати та спостерігачі. Вони мають намір бути в приміщенні, де лежать бюлетені, до 8-ї ранку. Як відомо, у зв'язку з порушеннями члени комісії відмовилися приймати бюлетені з друкарні і звернулися до ЦВК з проханням перенести вибори на 15 листопада.

Як повідомляли, в Запоріжжі можуть бути зірвані вибори мера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram