ГоловнаПолітика

Міністр торгівлі США приїде до Києва обговорювати реформи

Візит міністра відбудеться після першого в історії бізнес-форуму Україна-США.

Міністр торгівлі США приїде до Києва обговорювати реформи
Фото: EPA

Міністр торгівлі США Пенні Прітцкер на початку наступного тижня відвідає Україну з дводенним візитом, в ході якого разом з групою топ-менеджерів провідних американських компаній зустрінеться з керівництвом України.

Про це офіційно повідомили в п'ятницю в Міністерстві торгівлі США, передає Укрінформ.

"Міністр торгівлі США Пенні Прітцкер перебуватиме в Україні 26-27 жовтня на знак постійної підтримки з боку адміністрації Обами українського уряду і народу й допомоги у зміцненні української економіки", - наголошується в повідомленні.

Візит Прітцкер стане продовженням участі в діалозі високого рівня, початок якому було покладено під час її першої поїздки до Києва у вересні 2014 року. Крім того, як підкреслили у Вашингтоні, нинішній візит міністра відбуватиметься після першого в історії бізнес-форуму Україна-США в липні 2015 року.

Під час візиту глави Мінторгівлі США до Києва заплановані її зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком з метою "обговорення прогресу в амбітній програмі економічних реформ в країні".

Міністра супроводжуватиме група американських чиновників і топ-менеджерів, які "почують безпосередньо від українського керівництва про хід реформ і поділяться своїм баченням додаткових зусиль, необхідних для зміцнення бізнес-клімату в Україні".

До складу цієї групи увійдуть, зокрема, керівники агропромислової компанії Cargill, американського банку Citibank, міжнародної корпорації Honeywell, представництва корпорації DuPont в Європі, Близькому Сході та Африці, компанії Westinghouse, компанії NCH Capital Inc.

Крім того, Пенні Прітцкер відвідає селище Великі Прицьки, від назви якого відбувається її прізвище, а також єврейську школу в Білій Церкві.

Після перебування в Україні міністр торгівлі США відбуде з візитом до Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram