ГоловнаПолітика

Суд арештував рахунки 14 офшорів Курченка в Латвії

Сум грошей на цих рахунках у рішеннях суду не вказано

Суд арештував рахунки 14 офшорів Курченка в Латвії
Фото: metalist.ua

Печерський районний суд Києва заарештував рахунки 14 офшорних компаній, пов'язаних із бізнесменом-втікачем Сергієм Курченком, у двох латвійських банках ABLV Bank і Regionala investiciju banka у справі про зріджений газ.

Про це йдеться в рішеннях суду від 12 жовтня, інформує ЛIГАБiзнесIнформ.

За версією слідства, яке веде Генпрокуратура, Курченко через компанії Укрхарківгазпостачання-2009, Луганськпропангаз, Харків-СПБТ, ГазУкраїна-2009, ТОВ ГазУкраїна-2020, Запоріжгаз-2000, Черкаси-Газпостач та інші структури викуповував зріджений газ на спеціалізованих аукціонах за пільговими цінами (для потреб населення, - ред.) і продавав на ринку вже за ринковою вартістю. У результаті, Курченко за попередньою змовою зі співробітниками НАК "Нафтогаз України" та іншими особами завдав збитків державі на загальну суму понад 1 млрд грн.

Печерський суд заарештував рахунки офшорних компаній на підставі конвенції Ради Європи про відмивання та конфіскацію доходів, одержаних злочинним шляхом, та про фінансування тероризму від 2005 року, а також відповідно до договору з Латвією про правову допомогу та правові взаємини.

Суми коштів, що знаходяться на цих рахунках, у рішеннях суду не вказано. Печерський суд також надав дозвіл Генпрокуратури на вилучення з латвійських банків всіх документів, пов'язаних із рухом коштів на рахунках після запиту про допомогу в розслідуванні до правоохоронних органів Латвії.

Список компаній, рахунки яких заарештовано:

Фото: biz.liga.net

Нагадаємо, 10 вересня Печерський райсуд Києва арештував елітну яхту Курченка Princess 72Y вартістю 2 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram