ГоловнаПолітика

Яценюк і Меркель відкрили українсько-німецький бізнес-форум у Берліні

Участь у форумі візьмуть понад 600 компаній.

Яценюк і Меркель відкрили українсько-німецький бізнес-форум у Берліні
Фото: https://twitter.com/MelnykAndrij

У п'ятницю в Берліні почався українсько-німецький бізнес-форум. У його відкритті беруть участь прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Передбачають, що участь у форумі візьмуть понад 600 компаній з України та Німеччини.

Також сторони в рамках форуму мають намір підписати двосторонню угоду про заснування німецько-української торгово-промислової палати, яка повинна значно посилити присутність німецького бізнесу в Україні.

Програма форуму передбачає проведення дискусійної панелі "Німецько-українські бізнес-відносини: потенціал, реформи, проблеми" за участю міністра фінансів Наталії Яресько, міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

З німецької сторони участь у дискусії візьмуть державний секретар Міністерства фінансів Німеччини Томас Штеффен, парламентський держсекретар Міністерства економіки та енергетики Німеччини Уве Бекмаєр і держсекретар Міністерства закордонних справ Німеччини Маркус Едерер.

Крім того, заплановано дискусійні панелі "Промисловість і енергетика" за участю віце-прем'єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка; "Транспорт і логістика" за участю міністра інфраструктури Андрія Пивоварського і держсекретаря Міністерства транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини Райнера Бомби; "Сільське господарство і харчова промисловість" за участю міністра аграрної політики і продовольства Олексія Павленка, парламентського держсекретаря Міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини Петра Блесера.

Також у рамках форуму пройде дискусійна панель "Базові знання і новітні високі технології в економіці" за участю міністра економічного розвитку і торгівлі Айварас Aбромавичуса та заступника керівника Адміністрації президента Дмитра Шимківа.

Нагадаємо, влада України протягом 2015 року провели кілька бізнес-форумів, які покликані залучити в Україну інвестиції. Заходи пройшли в Києві, у Вашингтоні, в Лондоні, Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram