ГоловнаПолітика

Влада намагається знищити "Свободу", - Мирний

Партія не відмовиться від виборів, заявляє кандидат у мери Києва

Влада намагається знищити "Свободу", - Мирний
Александр Мирный
Фото: tvi.ua

Влада намагається політично знищити "Свободу", не допускаючи її кандидатів до виборів. Про це заявив кандидат у мери Києва Олександр Мирний на своїй сторінці у Facebook, коментуючи чутки про нібито намір територіальної виборчої комісії зняти його з виборчих перегонів.

"З'явилася інформація про те, що, нібито, мене хочуть не допустити до виборів, використовуючи для цього різні приводи, у тому числі відкриття кримінальної справи за фактом трагічних подій 31 серпня. Ставлюся до таких дій влади до нас, свободівців, абсолютно спокійно. Шкода, що прагнення політично знищити "Свободу" породжує у можновладців неадекватну реакцію на все те, що відбувається в країні, зокрема на процес обрання місцевими громадами своїх голів", - зазначив Олександр Мирний.

При цьому він підкреслив, що ВО "Свобода" далі боротиметься за звільнення своїх побратимів і не відмовиться від участі у місцевих виборах, пишуть "Українські новини".

"Влада так і не зрозуміла, що справа не в особистостях, справа в ідеї! Юрій Сиротюк, інші хлопці за гратами, і що? Хіба Свобода зникла? Хіба ми перестали боротися? Просто додалися завдання. До всеукраїнських додалися локальні. Потрібно ще боротися за наших заарештованих побратимів. Але Київ ми їм не віддамо. Столиця не місце для зведення рахунків. Київ - це наше місто! Нам тут жити!" - заявив Олександр Мирний.

Раніше ЗМІ повідомляли, що у Київській територіальній виборчій комісії готуються документи для скасування реєстрації кандидата на пост мера Києва від ВО "Свобода" Олександра Мирного. Зокрема розглядається можливість відкриття щодо свободівця кримінальних проваджень з приводу подій, що сталися 31 серпня біля Верховної Ради.

У прес-службі ВО "Свобода" заявили, що така інформація спрямована на дезорієнтацію киян напередодні виборів, а тиск на Олександра Мирного є продовженням репресій кандидатів від ВО "Свобода".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram