ГоловнаПолітика

Яценюк вимагає звільнити половину керівництва ДФС (оновлено)

42% чиновників центрального апарату служби підлягають люстрації.

Яценюк вимагає звільнити половину керівництва ДФС (оновлено)
Фото: www.petrikiv-rn.dp.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що 42% вищого керівництва центрального апарату Державної фіскальної служби підлягають негайному звільненню за законом про люстрацію.

"Мною було дано доручення два тижні тому Мін'юсту та спеціальному департаменту з питань люстрації щодо перевірки ДФС на предмет виконання закону України про люстрацію... Я хотів би оголосити результати проведеної перевірки Мін'юстом у ДФС. Було перевірено 344 особисті справи вищого керівництва ДФС. Це і центрального апарату ДФС, і всіх обласних підрозділів - керівників і заступників керівників, відповідних начальників митниць. За результатами перевірки Мін'юсту 42% вищого керівництва центрального апарату ДФС підлягають негайному звільненню. 15% вищого керівництва ДФС в областях також підлягають негайному звільненню. Після завершення перевірки я вимагаю невідкладно від керівника ДФС виконати закон і звільнити 42% центрального апарату ДФС і 15% обласних керівників ДФС", - сказав він на засіданні Кабміну.

Оновлення. Директор департаменту Мін'юсту з питань люстрації Тетяна Козаченко на брифінгу уточнила, що серед 88 співробітників центрального апарату ДФС під люстрацію підпадають 37 осіб.

Усього ж, з урахуванням обласних керівників ДФС, під люстрацію підпадають 76 осіб, при цьому 66 із них мали звільнити через 10 днів після того, як закон "Про очищення влади" (про люстрацію) набув чинності.

За словами Козаченко, у ДФС незаконно видавали довідки про те, що посадові особи не підпадають під люстрацію. У зв'язку із цим Кабмін доручив Фіскальній службі провести службове розслідування.

Нагадаємо, в липні Яценюк виступив за повне оновлення кадрового складу Державної фіскальної служби за таким самим принципом, як відбувався набір у нову патрульну службу Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram