ГоловнаПолітика

"Діамантового прокурора" спробують заарештувати ще раз

Олександрові Корнійцю висунули нове звинувачення.

"Діамантового прокурора" спробують заарештувати ще раз
Александр Корниец

Прокуратура звертається до суду з клопотанням про взяття під варту екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

"Сьогодні прокурор звернеться до суду з клопотанням про взяття під варту", - сказав заступник генерального прокурора Віталій Касько в середу на брифінгу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він повідомив, що клопотання про арешт пов'язане з пред'явленням нового обвинувачення Корнійцеві - у вимаганні з обтяжливими обставинами.

Нагадаємо, 6 липня затримали заступника керівника ГСУ Генпрокуратури Володимир Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У затриманих вилучили близько 500 тис. доларів. Окрім того, під час обшуку в Корнійця знайшли 35 пакетів з 65 діамантами.

Печерський райсуд Києва виніс рішення про арешт Шапакіна і Корнійця на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 3,2 млн грн. Шапакін вніс заставу відразу, Корнієць - лише 30 липня.

Згодом суд подвоїв розмір застави для Шапакіна, однак і цього разу необхідна сума була внесена. Тож Шапакін і Корнієць, яких після скандалу звільнили з органів прокуратури, залишаються на волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram