ГоловнаЕкономікаДержава

Тимошенко закликала БПП і "Народний фронт" не блокувати зниження тарифів

"Батьківщина" ініціювала позачергове засідання Ради для ухвалення закону про ренту на газ

Тимошенко закликала БПП і "Народний фронт" не блокувати зниження тарифів
Фото: ba.org.ua

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко закликала фракції "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту" не заважати зниженню тарифів і дати підписи для проведення позачергового засідання Верховної Ради.

Як повідомляє прес-служба партії, на початку тижня "Батьківщина" звернулася до всіх фракцій з ініціативою скликати побратимів для того, щоб ухвалити в цілому закон про зниження ренти на видобуток природного газу, що дозволить значно здешевити тарифи на комунальні послуги. Станом на 15:00 вівторка вдалося зібрати 93 підписи.

Серед тих, хто вже підписався - депутати від "Батьківщини", "Самопомочі", Радикальної партії, "Свободи", а також позафракційні мажоритарники.

"Проблема в тому, що дві найбільші фракції - "Народний фронт" Арсенія Яценюка і Блок Петра Порошенка - не поставили свої підписи і насправді вони сьогодні блокують проведення цього позачергового засідання", - заявила Тимошенко на брифінгу у вівторок.

Тимошенко звернулася до фракцій з вимогою "негайно поставити підписи, яких ще не вистачає до 150, щоб до кінця цього тижня провести позачергове пленарне засідання, ухвалити закон в цілому, який дасть можливість знизити ціни на газ для людей і тарифи на тепло".

Лідер "Батьківщини" заявила, що два наступні тижні Верховна Рада працює у непленарному режимі, а люди вимагають негайного зменшення тарифів на комунальні послуги. "Треба жити і працювати для людей, а не займатися політиканством", - підкреслила Тимошенко.

Нагадаємо, законопроект №2835 про зниження ренти на газ, підготовлений групою нардепів на чолі з Юлією Тимошенко, ухвалили у першому читанні 6 жовтня. За оцінками "Батьківщини", цей проект дозволить знизити тарифи на газ на 1 гривню за кубометр.

Того ж дня депутати проголосували за те, щоб один пленарний тиждень у жовтні присвятити роботі в комітетах. Наступне пленарне засідання відбудеться 3 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram