ГоловнаПолітика

Рада почала публікацію депутатських запитів у зв'язку з арештом Мосійчука

Звернення поки що залишаються таємними.

Рада почала публікацію депутатських запитів у зв'язку з арештом Мосійчука
Фото: volyanarodu.com.ua

Верховна Рада розпочала публікацію депутатських запитів на своєму сайті. Це було зроблено у зв'язку з арештом нардепа Ігоря Мосійчука, який нібито брав гроші за скерування запиту.

"Інциденти з депутатськими зверненнями, якими можна торгувати, повинні назавжди піти в минуле. Парламент повинен очиститися і перегорнути цю ганебну сторінку у своїй історії", - цитує прес-служба Ради свого спікера Володимира Гройсмана.

При цьому він визнав, що ситуація з депутатськими зверненнями поки що складна, тому що вони, на відміну від запитів, ніде не реєструються. Спікер закликав депутатів, поки не буде прийнято необхідне законодавство, надавати свої звернення для публікації добровільно.

Запити можна знайти за цим посиланням (Головна - Контролююча діяльність - Депутатські запити). База запитів неповна і буде оновлюватися.

Нагадаємо, перед затриманням Мосійчука ГПУ оприлюднила відео, на якому він бере 100 тис. гривень за допомогу у вирішенні комерційного питання. Також депутат озвучує розцінки для скерування депутатських запитів. "Запит з приводу комерційного питання коштує в районі 10-15 тисяч доларів. Запит, не звернення. А звернення - десь від трьох до п'яти", - говорить він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram