ГоловнаПолітика

На Банковій не вірять у можливість замінити всіх суддів

Філатов заявив, що в Україні нереально знайти 8 тисяч нових суддів

На Банковій не вірять у можливість замінити всіх суддів
Фото: Александр Ратушняк

Заступник глави Адміністрації президента Олексій Філатов заявив, що повністю оновити суддівський склад в Україні неможливо. На його думку, в Україні нереально знайти 8 тисяч нових суддів, які б замінили діючих.

"Я допускаю, що велика кількість сьогоднішніх суддів знову опиняться у судовій системі", - сказав Філатов в понеділок на форумі "Доброчесна і аполітична Феміда через конституційні зміни".

При цьому заступник глави Адміністрації повідомив, що в Європейську комісію "За демократію через право" ("Венеціанська комісія") спрямовано варіант судової реформи, розроблений Конституційною комісією, але він включає альтернативну пропозицію з ініціативою звільнення всіх суддів в Україні.

Нагадаємо, 3 жовтня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що підтримує повну заміну суддівського корпусу. Виступаючи перед студентами він заявив, що у країні щорічно випускають 12 тисяч юристів.

Раніше влада України почали процес змін до Конституції у питаннях правосуддя. Докладніше про це можна прочитати у статті на LB.ua "Болванка судової реформи: без очищення і з монополією для адвокатів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram