ГоловнаКультура

У Німеччині стартував прокат українського фільму "Плем'я"

Стрічку покажуть у 48 німецьких кінотеатрах.

У Німеччині стартував прокат українського фільму "Плем'я"
Фото: LB.ua

У Німеччині вийшов на екрани фільм "Плем'я" українського режисера Мирослава Слабошпицького, який в 2014 році отримав премію "Фільм року".

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

Згідно з інформацією, 14 жовтня кінопрокат стартував у Берліні, Штутгарті, Гамбурзі, Гейдельберзі, Франкфурті-на-Майні, Кілі, Майнці, Кельні, Дюссельдорфі, Аахені, Бохумі, Мюнхені, Лейпцигу, Фрайбурзі, Бамберзі, Дортмунді, Карлсруе, Хемніці, Гетінген, Саарбрюккене, Вайнгартені, Регенсбурзі і Зігені.

У відомстві підкреслили, що всього "Плем'я" покажуть у 48 німецьких кінотеатрах.

"Фільм "Плем'я" - це успіх для української кіноіндустрії на європейській арені. Вихід у кінопрокат Німеччини - заслуга високопрофесійної команди фільму і міжнародних дистриб'юторів, які зацікавлені у співпраці і продовжують роботу над просуванням картини й отримують позитивні результати. Це хороший приклад стратегічного міжнародного партнерства і позиціонування українського кіно в світі", - сказав керівник Держкіно Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, фільм Мирослава Слабошпицького "Плем'я" також мав світову прем'єру в Каннах, де взяв три призи паралельного конкурсу "Тиждень критики". Взимку 2014 року фільм був відзначений нагородою Європейської кіноакадемії як кращий дебют.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram