ГоловнаПолітика

В Одесі відкрився Центр обслуговування громадян

Адміністративні послуги в місті почнуть надавати за грузинським зразком.

В Одесі відкрився Центр обслуговування громадян
Фото: facebook.com/public.service.centre

В Одесі на проспекті Шевченка, 4-А відкрився Центр обслуговування громадян. На відкриття приїхав президент Петро Порошенко.

"Це демонстрація кардинальних змін, які відбуваються в Одесі і по всій країні. Для мене Центр адміністративних послуг - це символ змін, ставлення держави до громадянина. Як раніше держава зустрічала? Довгі черги, непрозорі послуги, половини яких громадяни не потребували, закритість, хабарі, зволікання. У такій державі не хочеться жити. І ми міняємо державу", - заявив Порошенко у своїй промові.

Він запевнив, що нові центри, які відкривають в Одесі, будуть повністю прозорими і без хабарів, усі послуги будуть зібрані під одним дахом. "Ми сюди переведемо і МРЕВ, я впевнений - нам вдасться. І податкову... Це буде центр зустрічі держави і громадян, які люблять свою державу", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, центри надання послуг - пілотний проект Міністерства юстиції та місцевої влади. Меморандум про створення центру в Одесі підписали в червні цього року.

Схожі управління створили в Грузії за президентства Михайла Саакашвілі, який зараз є головою Одеської ОДА. В одній будівлі працює близько 300 різних сервісів, які дозволяють без черги отримати паспорт, зареєструвати підприємство і навіть оформити шлюб. Середній час перебування людини в управлінні - п'ять хвилин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram