ГоловнаПолітика

Екс-заступник прокурора Корнієць запевняє, що вилучені в нього діаманти були дрібними і дешевими

Експерти оцінили ці камені в 701 долар США, стверджує "діамантовий прокурор".

Колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць запевняє, що вилучені в нього діаманти були дрібними і дешевими.

Про це він заявив в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "2+2", повідомляє ТСН.

"Було [вилучено] 102 діаманти загальною вагою 4,5 карата. Це приблизно 2 грами. Вони дуже дрібні і дешеві. Експерти за дорученням слідства оцінили ці діаманти в 701 долар США", - заявив Корнієць.

Також, за його словами, під час обшуку у нього вдома правоохоронці вилучили 5 тис. євро, а не сотні тисяч доларів, як повідомлялося раніше. Корнієць каже, що не було в нього і наркотиків.

"Суми 500 тис. доларів, наркотики й інше - це була маніпуляція. У мене вдома було знайдено власних заощаджень 5 тис. євро. Жодних сотень тисяч доларів не було", - запевнив Корнієць.

При цьому екс-прокурор не зміг пояснити, звідки в нього чотири квартири і три машини, а також де він узяв 350 тис. гривень на сплату кредиту із зарплатою, як зізнався сам Корнієць, 7-8 тис. гривень на місяць.

Нагадаємо, начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і Корнійця затримали в рамках спецоперації, яку курирував заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе, 5 липня цього року. У кабінетах Шапакіна і Корнійця знайшли великі суми валюти і пакети діамантів.

Обом затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Печерський райсуд Києва обрав Корнійцеві запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави в розмірі 3,2 млн грн. 31 липня Корнієць вийшов із СІЗО після внесення застави.

21 липня Апеляційний суд Києва залишив Шапакіну запобіжний захід у вигляді арешту і змінив право внесення застави в розмірі 6,4 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram