ГоловнаПолітика

Росія приречена на провал, якщо продовжить підтримувати Асада, - США

Штати можуть посилити тиск на ІДІЛ, особливо якщо РФ виконає своє зобов'язання.

Росія приречена на провал, якщо продовжить підтримувати Асада, - США
Фото: EPA/UPG

Якщо Росія приєднається до міжнародних зусиль у боротьбі з ІДІЛ, це поліпшить ситуацію в Сирії. Якщо ж Москва продовжить підтримку Асада, вона приречена на провал.

З такою заявою виступив в Університеті Індіани держсекретар США Джон Керрі, повідомляє Укрінформ.

"У Сирії ми бачимо можливість збільшити тиск на ІДІЛ... Особливо якщо Росія виконає своє зобов'язання допомогти, про що неодноразово заявляла", - зазначив Керрі.

Водночас, наголосив він, Росія "буде приречена на абсолютний провал", якщо продовжить підтримувати Башара Асада і його вбивчий режим, що, "як видається, Москва і хоче зробити". Він зазначив, що Вашингтон неодноразово наголошував на цьому російській стороні.

"Для російських лідерів вибір очевидний. Вони можуть приєднатися і підтримати план боротьби з ІДІЛ і створити простір для об'єднаних сирійських лідерів, або ж можуть зробити внесок своїми військовими силами і престижем у підтримання диктатора, якого зневажає більшість співвітчизників, і ненависного для людей на більшості території", - підкреслив голова Держдепартаменту США.

Керрі додав, що США завжди будуть підтримувати майбутнє Сирії, вільне від тероризму і тиранії.

Нагадаємо, Міністерство оборони США доправило близько 50 тонн боєприпасів повстанцям, борцям проти джихадистів "Ісламської держави" на північному сході Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram