ГоловнаКультура

У Києві відбудеться фінал фестивалю "З країни в Україну"

Заплановані майстер-класи з ремесел, кіно і музика

У Києві відбудеться фінал фестивалю "З країни в Україну"
Фото: Катерина Липа

У суботу, 17 жовтня, в Києві відбудеться фінал культурно-просвітницького фестивалю "З країни в Україну", який цього року об'їхав 18 міст у східних областях.

Захід відбуватиметься в Маріїнському парку з 14 до 22 годин. У його рамках заплановано майстер-класи з традиційних ремесел (різьблення, виготовлення ляльок-мотанок, виготовлення писанок, ліплення з глини), лекції з історії, культури, мистецтва і етнографії України від фахівців високого рівня.

У Військово-історичному музеї на вулиці Грушевського 30/1 відбудуться лекції з історії, культури, мистецтва і етнографії України від фахівців високого рівня: "Східний кордон середньовічної України. Цивілізаційний розлом"; "Культурний ландшафт південного сходу України"; "Одяг, символ, оберіг: український народний костюм в традиційній культурі".

Окрема частина фестивалю - "Відкрита бібліотека". Тут, щоб узяти безкоштовну книгу, треба буде пояснити, чому саме вона припала до душі. Можна також обміняти її на власну. Крім того, в рамках заходу буде організована фотовиставка "Україна поза часом".

Також організують кінопоказ під відкритим небом, у тому числі демонструватимуться фільми проекту "Вавилон'13".

Вечірня програма стартує о 19:30 і пропонує концерт українських рок-гуртів Nesprosta, SWEETLO, "Краса", "Кри воструй", "ТаРута", Flying Swan.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram