ГоловнаПолітика

Справу ГРУшників передали в Голосіївський райсуд Києва

Більшість свідків і потерпілих у справі проживають у Києві

Справу ГРУшників передали в Голосіївський райсуд Києва

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ направив для розгляду в Голосіївський райсуд Києва справу проти російських військовослужбовців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова.

Про це заявив головуючий суддя Станіслав Кравченко.

Суд вирішив, що цей випадок є винятковим і справа проти підсудних може розглядатися не поблизу від місця скоєння ними злочину. Крім того, суд зазначив, що більшість свідків і потерпілих проживають у Києві.

Зокрема, раніше мати вбитого українського військового Вадима Пугачова Тетяна, просила Вищий спецсуд перенести розгляд справи до Голосіївського суду, оскільки вона проживає саме в цьому районі столиці. Нагадаємо, 16 травня українські військові затримали Єрофєєва і Александрова у бою під Щастям у Луганській області. Під час затримання вони або їхні спільники вбили українського військового. Генпрокуратура оголосила їм підозри у здійсненні терористичної діяльності, незаконному перетині кордону, зберіганні зброї і розв'язуванні війни.

2 жовтня матеріали справи російських спецназівців передали до Вищого спецсуду для визначення територіальної підсудності рішенням Апеляційного суду столиці. Захист росіян вимагав, щоб справа розглядалася в Луганській області, у Новоайдарському суді, де їх затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram