ГоловнаКультура

Карпа очолила культурний центр при посольстві Франції

Українська співачка стала першим секретарем посольства України

Карпа очолила культурний центр при посольстві Франції
Фото: obozrevatel.com

Письменниця і співачка Ірена Карпа очолила Український культурно-інформаційний центр при посольстві України у Франції, пише "Укрінформ".

"Офіційно посада називається перший секретар посольства України у Франції з питань культури. Я буду зустрічатися з паном послом і все обговорювати. Я чекаю візу, у мене є дипломатичний паспорт, чекаю, як це розгорнеться, я вже на валізах", - розповіла Карпа.

Вона повідомила, що буде займатися у Франції організацією українських проектів у сфері кіно, музики, літератури і театру. "Я б починала з того, що у нас із французами є спільне, організовувала спільні проекти. Як, наприклад, спектакль «Антігона» Троїцького, де грає французький актор", - сказала Карпа.

Письменниця також повідомила про намір організовувати панельні дискусії, інтелектуальні обміни, проводити українські читання і демонструвати документальне кіно.

Карпа також зазначила, що збирається привезти в Париж свій кінопроектор і бібліотеку. "Я вже везу з собою в Париж бібліотеку актуальної літератури, яку «наколядувала» в українських видавництвах, везу кінопроектор. У мене ставлення до української культури як до своєї особистої справи", - зазначила письменниця.

Нагадаємо, що Карпа є солісткою й авторкою пісень гурту Qarpa (раніше - "Фактично самі"). Є автором низки книг, у тому числі "Фройд плакала", "50 хвилин трави", "Суки отримують все", "Піца Гімалаї".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram