ГоловнаКультура

Букера-2015 дали за книгу про замах на Боба Марлі

Лауреатом престижної книжкової премії став письменник з Ямайки

Букера-2015 дали за книгу про замах на Боба Марлі
Фото: EPA/UPG

Лауреатом Букерівської премії 2015 став ямайський письменник Марлон Джеймс за роман "Коротка історія семи вбивств", в якому розповідається вигадана історія замаху на співака Боба Марлі у 1976 році.

Про це повідомляється на сайті літературної премії.

У рецензії The New York Times на роман Джеймса йдеться, що його книга - немов ремейк фільму "Тернистий шлях" (The Harder They Come, 1972), знятий Квентіном Тарантіно за сценарієм Олівера Стоуна і Вільяма Фолкнера, саундтрек до якого написав би Боб Марлі.

Наголошується, що це перший Букер для незалежного видавця Oneworld Publications.

У шорт-лист Букерівської премії увійшли британські письменники Том Маккартні ("Атласний острів") і Санджива Сахоті ("Рік пагонів"), американці Енн Тайлер ("Котушка блакитних ниток") і Ханьї Янагіхарі ("Маленьке життя"), а також представник Нігерії Шигозі Обіоми ("Рибалки"). Кожен з них отримає по 2,5 тисячі фунтів.

Нагадаємо, у 2014 році Букерівську премію отримав австралійський письменник Річард Фленаган за свій роман "Вузька дорога на далеку північ".

Весной 2015 года Международную Букеровскую премию, которая присуждается раз в два года по совокупности работ, а на за отдельный роман, получил венгр Ласло Краснахоркаи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram