ГоловнаПолітика

Клімкін пояснив, чому Україна не закрила небо перед катастрофою МН17

Війну не було оголошено, і ніхто не міг уявити такої загрози, стверджує міністр.

Клімкін пояснив, чому Україна не закрила небо перед катастрофою МН17
Фото: EPA/UPG

Україна не повністю закрила повітряний простір над Донбасом до моменту катастрофи МН17, оскільки ніхто не припускав, що Росія має намір приховано застосувати потужні ракети ППО проти цивільної авіації.

Таке пояснення озвучив в ООН міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає Укрінформ.

"Ніхто на той момент не усвідомлював такої загрози, і що Росія може відправити на Донбас такі високотехнологічні системи, які можуть збивати літаки", - зазначив міністр.

При цьому він підкреслив, що Росія розв'язала неоголошену гібридну війну, під час якої незрозумілі ні наміри, ні типи зброї, до яких може дійти справа.

"Коли починається війна, коли вона оголошується, ти знаєш, чого чекати. Але ця війна не була оголошена, і ніхто не міг навіть уявити такої загрози", - зазначив Клімкін про застосування з російського боку установки "Бук".

Нагадаємо, Рада безпеки Нідерландів оприлюднила результати технічного розслідування катастрофи Боїнга-777 авіакомпанії "Малайзійські Авіалінії" над Україною 17 липня минулого року. В одному з висновків було зазначено, що українська сторона визнала недостатніми причини для закриття повітряного простору над Східною Україною, хоча і збільшила висоту польотів

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram