ГоловнаПолітика

ОБСЄ: з місць відведення зникає відведена зброя бойовиків

Також представники місії фіксують танки на окупованій території.

У Спеціальній моніторинговій місії фіксують важке озброєння в зоні проведення АТО на Донбасі, переважно на території, підконтрольній угрупованню ДНР.

Про це повідомляється в звіті СММ ОБСЄ за 12 жовтня.

"На порушення лінії розмежування спостерігачі СММ побачили два танки Т-72 в районі міста Ясинувата, за 15 кілометрів від Донецька, на території, підконтрольній угрупованню ДНР. Безпілотник СММ також зафіксував танк у районі Первомайського, за 19 кілометрів від Донецька, на території, яку контролюють українські військові, один танк у районі Донецького аеропорту, на підконтрольній ДНР території, два танки біля Безіменного (за 30 кілометрів від Маріуполя), на території, підконтрольній ДНР, а також 122-міліметрову самохідну гаубицю в районі контрольованого ДНР Петровського", - йдеться у звіті.

Спостерігачі також зафіксували танки і самохідні гаубиці на території за лінією розмежування, яку контролюють бойовики угруповання ЛНР - неподалік від населених пунктів Успенка, Мирне і Круглик.

Співробітники СММ відвідали два сховища зброї на підконтрольній ДНР території на лінії розмежування. "В одному з них озброєні представники ДНР відмовили СММ у доступі. А з іншого зникли шість мінометів калібром 120 міліметрів", - зазначають спостерігачі.

Вони також відвідали три сховища зброї української армії. "У двох із них СММ побачили, що вся зброя на місці. Спостерігачі виявили, що третє сховище зброї було порожнім, як це було з 15 травня", - зазначають у СММ ОБСЄ.

Нагадаємо, 11 жовтня сили АТО завершили відведення артилерії калібром до 100 мм від лінії розмежування на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram