ГоловнаПолітика

ЦВК достроково припинила повноваження трьох тервиборчкомів

Розпустили Харківський облвиборчком, Маріупольський і Новороздольський міськвиборчкоми.

ЦВК достроково припинила повноваження трьох тервиборчкомів
Фото: Дарья Чабанова

Центральна виборча комісія встановила факт одноразового грубого порушення Харківською обласною виборчою комісією, Маріупольською міською виборчою комісією і Новороздольською міською виборчою комісією Львівської області Конституції України і Закону України "Про місцеві вибори".

Про це повідомила прес-служба ЦВК.

Рішенням Комісії достроково припинено повноваження всього їх складу.

Зокрема, Маріупольський міськвиборчком прийняв рішення про заміну керівного складу Іллічівської, Приморської, Жовтневої та Орджонікідзевської районних виборчих комісій за відсутності законних на це повноважень.

Також ЦВК ухвалила, що в Харкові місцеві організації політичних партій, які мають право на подачу кандидатур до складу Харківської облкомісії, можуть не пізніше 24:00 11 жовтня подати в ЦВК кандидатури для включення до складу відповідної комісії.

Також ЦВК зобов'язала Харківський облвиборчком після сформування нового складу до 13 жовтня вирішити питання з реєстрацією кандидатів у депутати Харківської обласної ради від "Опозиційного блоку".

Нагадаємо, раніше ЦВК ухвалила рішення достроково припинити повноваження усього складу Херсонського міськвиборчкому через невиконання ним рішення суду про реєстрацію кандидатом у мери представника партії "Наш край" Володимира Сальдо.

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram