ГоловнаПолітика

КВУ знову заявив про порушення під час виборчої кампанії в Харкові

Кернес і "Відродження" розмістили рекламу на транспорті.

КВУ знову заявив про порушення під час виборчої кампанії в Харкові

Комітет виборців України продовжує фіксувати порушення під час виборчої кампанії в Харкові, що дає підстави вже зараз зараховувати місто до гарячих точок на виборах, які вимагають особливого контролю. Про це заявив голова КВУ Олександр Кошель під час круглого столу, пише 112 канал.

Експерт відзначає використання адміністративного ресурсу партією "Відродження" та мером Геннадієм Кернесом.

"Партія "Відродження" має монопольне право використання реклами на транспорті, що заборонено законодавством. Навіть є випадки, коли на окремих вулицях знімається державна символіка, щоб розмістити чергові агітаційні матеріали цієї політичної партії. Громадський транспорт - повністю монополія цієї політичної партії, станції метрополітену - повністю монополія цієї політичної партії", - заявив Кошель.

Експерт зазначає, що, згідно з чинним законодавством, сьогодні чинна заборона на рекламу в транспорті, зокрема і зовні, і всередині.

Другою серйозною проблемою в Харкові Кошель називає криміналізацію виборчого процесу. Зокрема серед фактів, які свідчать про криміналізацію, експерт відзначає побиття одного із зареєстрованих кандидатів.

КВУ закликає ВР провести позачергове засідання, присвячене питанню внесення змін до законодавства щодо врегулювання питання підкупу виборців, адміністративного ресурсу та відповідальності за порушення правил агітації.

Комітет виборців уже не вперше заявляє про порушення на виборах у Харкові. Раніше представники КВУ повідомили про адміністративний ресурс, які використовують Кернес і "Відродження", яке висунуло його, в бюджетних установах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram