ГоловнаПолітика

Україна допоможе індустріалізувати Казахстан

Порошенко і Назарбаєв вирішили створювати спільні підприємства

Україна допоможе індустріалізувати Казахстан
Фото: president.gov.ua

Президенти України і Казахстану Петро Порошенко і Нурсултан Назарбаєв підписали спільну заяву про поглиблення співпраці.

Як повідомляє прес-служба українського президента, який перебуває з візитом у Казахстані, серед пріоритетних напрямів розвитку відносин - взаємодія в паливно-енергетичній, сільськогосподарській галузях, авіаційній, космічній та інших сферах, енергетичному, транспортному, гірничо-шахтному, агропромисловому машинобудуванні, створення інфраструктурних об'єктів.

"Також у документі зафіксовано домовленості про шляхи розвитку двостороннього співробітництва в торгово-економічній сфері. Зокрема, в напрямку створення на території Казахстану спільних підприємств для активізації участі української сторони у проектах індустріалізації та інноваційного розвитку Казахстану, дотримання Казахстаном норм СОТ в режимі двосторонньої торгівлі", - сказано в повідомленні.

Також у присутності глав двох держав віце-прем'єр Геннадій Зубко і перший заступник прем'єр-міністра Казахстану Бахітджан Сагінтаєв підписали План дій Україна - Казахстан на 2015-2017 роки («Дорожня карта - 5»). Документ визначає пріоритетні завдання сторін у ключових сферах української-казахстанських відносин на найближчі роки.

Нагадаємо, 8-9 жовтня Порошенко перебуває в Казахстані з офіційним візитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram