ГоловнаПолітика

Контактна група обговорить порушення перемир'я по скайпу

Леонід Кучма вважає, що про загострення говорити рано.

Контактна група обговорить порушення перемир'я по скайпу
Леонид Кучма

Випадок з обстрілом блокпоста сил АТО поблизу Троїцького (Луганська область) Тристороння контактна група обговорить у режимі скайп-конференції 9 жовтня.

Представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма нагадав, що в разі загострення ситуації на Донбасі група має провести екстрену зустріч, проте він вважає, що вчорашнє порушення перемир'я можна обговорити у віддаленому режимі.

"Ми просто домовлялися, практичне рішення ухвалили на Тристоронній групі: якщо загострення ситуації серйозне, то обов'язково повинні збиратися, позачергово обговорити це питання. Ви бачите: сталося і все затихло. Ми можемо завтра у режимі телевізійному обговорювати це питання з представниками Донбасу - це не виключається, але сьогодні не заплановано такого засідання", - сказав він журналістам у Харкові, передає "Інтерфакс-Україна".

Кучма пояснив, що збирати Тристоронню контактну групу є проблемою. "Ви ж розумієте, як це: приїхати туди з Луганська і Донецька. На це потрібен час", - сказав він.

Агентство "Українські Новини" передає слова Кучми про те, що відеоконференція завтра відбудеться.

"Завтра, в режимі відеоконференції ми обговоримо з представниками Донбасу цей випадок", - сказав Кучма.

Нагадаємо, 7 жовтня четверо військовослужбовців були поранені через обстріл бойовиками опорного пункту сил антитерористичної операції в районі Троїцького Донецької області. Це перший обстріл сил АТО з опівночі 1 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram