ГоловнаПолітика

На фортифікації Маріуполя намагалися вкрасти 1,5 млн грн

Організатором схеми названо екс-керівника Донецької обладміністрації.

На фортифікації Маріуполя намагалися вкрасти 1,5 млн грн
Фото: mil.gov.ua

Служба безпеки України виявила корупційну схему привласнення коштів посадовими особами під час будівництва оборонних споруд Маріуполя.

"Організатором оборудки був один з керівників Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, звільнений з посади влітку цього року. Зловмисник тиснув на керівництво місцевих державних підприємств для виділення коштів нібито на термінове будівництво інженерних споруд. При цьому чиновник посилався нібито на відсутність коштів у державному бюджеті України", - сказано в повідомленні СБУ.

Він вказував реквізити комерційної структури, на які держпідприємства мусили переказувати гроші. Так на рахунки фірми, яка не має жодного стосунку до будівництва фортифікаційних об'єктів, мали надійти 1,5 мільйона гривень. Завдяки оперативному втручанню співробітників спецслужби значну частину платежів удалося скасувати. Решту суми заблоковано на рахунках "підприємців".

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах).

"Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності колишнього чиновника", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 11 червня Президент Петро Порошенко звільнив Олександра Кіхтенка з посади голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації. Наступником Кіхтенка став Павло Жебрівський.

За кілька днів до цього Порошенко звинуватив Олександра Таруту, брата нардепа і колишнього голови Донецької ОДА Сергія Тарути, у зриві будівництва оборонних споруд. Олександр Тарута - співвласник маріупольського проектно-будівельного підприємства "Азовінтекс". Він узявся за будівництво оборонних споруд, коли Донецьку область очолював його брат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram