ГоловнаПолітика

Конгрес США ухвалив законопроект про постачання зброї Україні

Штати можуть виділити Києву $300 млн на сприяння у сфері безпеки і розвідки.

Конгрес США ухвалив законопроект про постачання зброї Україні
Фото: presstv.ir

Сенат Конгресу США ухвалив законопроект про витрати на оборону у 2016 фінансовому році, що почався 1 жовтня, в який включено положення, що стосуються надання військової допомоги Україні.

За це рішення в Конгресі США проголосували 70 сенаторів, 27 виступили проти, повідомляє "Эхо Москвы".

Загальний обсяг асигнувань на військові потреби в цьому документі встановлено на рівні 612 млрд доларів.

Раніше цей документ вже був схвалений палатою представників Конгресу. Його автори наголошують, що президент США Барак Обама на початку року подав запит на саме таку суму.

Текст документа наділяє главу Пентагону Ештона Картера в координації дій з держсекретарем США Джоном Керрі правом використовувати 300 млн доларів на надання Києву "належного сприяння у сфері безпеки та розвідки".

Йдеться по передачу Україні "розвідувальної інформації в режимі реального часу" або близького до нього і про так зване "смертоносне сприяння", тобто постачання протитанкової зброї, мінометів, систем, які в бою обслуговує розрахунок/екіпаж, а також боєприпасів до них, гранатометів, стрілецької зброї.

Нагадаємо, 4 жовтня Президент Петро Порошенко заявив, що США ухвалили рішення про передачу Києву нових зразків оборонного озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram