ГоловнаПолітика

У Дніпропетровську БПП, Опоблок і "Самопоміч" об'єдналися для порушення закону про вибори, - Олійник

Заступник голови Дніпропетровської ОДА має намір залучити правоохоронні органи.

У Дніпропетровську БПП, Опоблок і "Самопоміч" об'єдналися для порушення закону про вибори, - Олійник
Фото: пресс-служба

Представники парламентських політичних партій Блок Петра Порошенка, "Опозиційний блок" та об'єднання "Самопоміч" у Дніпропетровській міській територіальній виборчій комісії не просто відмовляють у реєстрації кандидатам від "Відродження" до міської ради і кандидату в мери від політичної сили Анатолію Крупському, а й блокують виконання судових постанов.

Про це заявив заступник голови Дніпропетровської ОДА, кандидат від партії "Відродження" до обласної ради Святослав Олійник.

Як повідомив заступник губернатора, члени виборчкому від БПП, Опоблоку і "Самопомочі" свідомо зривають засідання комісії, присвячене реєстрації списку кандидатів від "Відродження" та Анатолія Крупського.

"Питання вже не в тому, що відмовляють у реєстрації. Питання в тому, що суди визнали рішення виборчкомів про відмову в реєстрації незаконними, відкрито виконавче провадження, ведеться законна правова процедура, а три політичні сили - Опоблок, БПП та "Самопоміч" - зривають виконання рішення суду", - заявив Олійник.

Він також підкреслив, що в схожій з партією "Відродження" ситуації опинилися й інші політичні суб'єкти.

"Сьогодні це вже чітка політична позиція БПП, Опоблоку і "Самопомочі", які стали по іншу сторону барикад від законного процесу. Ми ж йдемо виключно правовим шляхом. Я думаю, що в рамках виконавчого виробництва вже із залученням правоохоронних органів нам все ж таки вдасться зібрати комісію, і виборчий процес нарешті увійде в законне русло", - сказав Олійник.

Він також підкреслив, що можливе кримінальне провадження за невиконання рішення судів щодо БПП, Опоблоку і "Самопомочі" дає серйозний привід керівництву цих політичних сил замислитися про своїх представників у Дніпропетровську.

"Лідери, наприклад, "Самопомочі" взагалі здивовані тією ситуацією, яка склалася у виборчкомі з участю їх представників. Але вони повинні розуміти, що їх діячі разом з БПП і Опоблоком не просто зривають засідання комісії, а фактично йдуть на кримінальний злочин", - резюмував Олійник.

Як повідомлялося раніше, міська виборча комісія Дніпропетровська зареєструвала кандидатом в мери "клона" Анатолія Крупського від партії"клона" "Всеукраїнське об'єднання "Відродження України"", при цьому відмовивши в реєстрації "справжньому" Анатолію Крупському з партії "Відродження". Також виборчком відмовив у реєстрації списку кандидатів від партії "Відродження" на виборах до міської ради.

Дніпропетровський окружний адміністративний суд визнав незаконними ці постанови міської виборчої комісії, а пізніше визнав незаконними і Дніпропетровський апеляційний суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram