ГоловнаПолітика

ЦВК: Опоблоку в Харкові незаконно відмовили в реєстрації

Комісія встановила, що висновки Харківського облвиборчкому не відповідають закону.

ЦВК: Опоблоку в Харкові незаконно відмовили в реєстрації
Фото: Кузьма Джунь

Центральна виборча комісія зобов'язала Харківську обласну виборчу комісію до 8 жовтня включно вирішити питання реєстрації кандидатів у депутати Харківської обласної ради, внесених до виборчого списку регіональної організації партії "Опозиційний блок" у Харківській області на місцеві вибори.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні ЦВК.

Харківський облвиборчком мотивував відмову в реєстрації ОБ внесенням документів поза законним терміном, порушенням порядку висування кандидатів, невідповідністю документів вимогам законодавства і відсутністю документа про внесення грошової застави.

Вивчивши матеріали, ЦВК встановила, що висновки Харківської обласного виборчкому не базуються на чинному законодавстві, а відповідно постанова Комісії про відмову ОБ в реєстрації незаконна.

Центрвиборчком скасував постанову Харківського обласного виборчкому від 1 жовтня про відмову в реєстрації кандидатів у депутати облради від ОБ, задовольнивши таким чином заяву ОБ з проханням посприяти реалізації виборчих прав партії. Нагадаємо, в серпні регіональній організації "Опозиційного блоку" відмовили в реєстрації в Харківській області.

30 вересня член партії Михайло Добкін повідомив, що "Опозиційний блок" таки зареєстрували для участі у місцевих виборах у Харкові. Але вже 1 жовтня стало відомо про відмову в реєстрації кандидатів у депутати місцевих рад від ОБ.

Місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram