ГоловнаПолітика

Під Полтавською ОДА планують мітинг працівників нафтогазової галузі регіону

Облрада розглядатиме питання погодження дозволів на дослідження і розробку сировини для нафтогазовидобувних компаній.

Під Полтавською обласною державною адміністрацією (ОДА) планують мітинг працівників нафтогазової галузі в регіоні.

Про це заявили працівники ТОВ "АгроІнвест", передають регіональні полтавські ЗМІ.

Як зазначається, 2 жовтня Полтавська обласна рада мала розглядати питання погодження дозволів на дослідження та розробку з подальшим видобуванням сировини для нафтогазовидобувних компаній. Проте внаслідок протесту громадськості і за рекомендацією профільної комісії обласної ради з ПЕК близько 20 питань зняли з порядку денного.

За даними видання, серед тих, хто цього вимагав, були представники партії "Батьківщина", "Партії простих людей Сергія Капліна".

З цього приводу працівники ТОВ "АнгроІнвест" та "Нафтогазсервіс", які були серед претендентів на розробку родовищ, звернулися до громадськості, ЗМІ, керівників області та депутатів обласної ради.

"Сьогодні, коли наша держава закуповує дорогий природний газ в Росії, депутати Полтавської обласної ради своїм рішенням фактично блокують надходження інвестицій до Полтавської області, позбавляють робочих місць наш колектив та підприємства Полтавської області, які в подальшому мали б займатися розвідувальним бурінням та супутніми роботами під час облаштування родовищ", - заявили вони.

Працівники зазначають, що їхнім підприємством укладено інвестиційні угоди з 11 сільськими радами та районними держадміністраціями, перераховано інвестиційні внески до місцевих бюджетів. Крім того, за їхніми словами, підприємством укладено тристоронню угоду за участю Полтавської облдержадміністрації та Полтавської облради, згідно з якою підприємство мало після прийняття рішення сплатити до бюджету області 10 млн грн на рік в період геологорозвідувальних робіт та 1,5% рентної плати в період видобутку нафти і газу.

За даними працівників, підприємство підписало меморандум із фінансування розвитку соціальної сфери в Полтавській області із розрахунку 9000 грн за один квадратний кілометр ліцензійної площі на рік в період проведення геологорозвідки.

"Наше підприємство підтримує громадська рада при Полтавській ОДА, Народна Рада м. Полтави та ряд інших громадських організацій. 8 жовтня біля Полтавської обласної адміністрації планується проведення мітингу за участю працівників підприємств нафтогазової промисловості міста та області, громадських організацій, на нього запрошені голови сільрад Карлівського, Новосанжарського, Шишацького, Кобеляцького та інших районів області", - йдеться у зверненні.

Працівники вищезгаданих підприємств хочуть привернути увагу до захисту економічних інтересів та розвитку Полтавської області і до позитивного вирішення цього питання Полтавською обласною радою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram