ГоловнаПолітика

Шокін запропонував залучити фахівців зі США до розслідування справ прокурорів-хабарників

Цього року до кримінальної відповідальності притягнуто 15 співробітників прокуратури

Шокін запропонував залучити фахівців зі США до розслідування справ прокурорів-хабарників
Виктор Шокин и Джеффри Пайетт
Фото: gp.gov.ua

Генеральний прокурор Віктор Шокін пропонує залучити американських експертів до розслідування кримінальних проваджень проти колишніх прокурорів Володимира Шапакіна й Олександра Корнійця, викритих у хабарництві.

Про це Шокін заявив під час зустрічі з послом США в Україні Джеффрі Пайєтт, повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"Генеральний прокурор висловив пропозицію про залучення американських фахівців з навчання, надання практичної допомоги і вироблення рекомендацій до розслідування кримінального провадження стосовно Шапакіна і Корнійця", - йдеться в повідомленні.

Шокін також виступив за якнайшвидший розгляд і скерування до суду матеріалів стосовно Шапакіна і Корнійця. Крім того, генпрокурор розповів представникам американської сторони про стан розслідування інших корупційних правопорушень. За його словами, цього року до кримінальної відповідальності вже притягнуто 15 співробітників органів прокуратури.

Шокін поінформував про перебіг розслідування справи екс-міністра екології Миколи Злочевського, зокрема про активізацію співпраці з британською стороною в цьому напрямку.

Зі свого боку Пайєтт наголосив на важливості спільної роботи і заявив про готовність США підтримувати побудову в Україні нової Генпрокуратури - "відомства, яке завоює довіру українців".

Нагадаємо, на початку липня було затримано заступника керівника ГСУ Генпрокуратури Шапакіна і заступника прокурора Київської області Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. Печерський райсуд Києва заарештував їх на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі 3,2 млн грн. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу Шапакіну до 6,4 млн грн. Він її вніс і вийшов із СІЗО. 31 липня Корнієць вийшов із СІЗО після внесення 3,2 млн грн застави. Згодом у ГПУ повідомили про відкриття нових кримінальних справ проти екс-прокурорів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram