ГоловнаПолітика

Порошенко схвалив визначення 20 лютого датою початку тимчасової окупації Криму

Президент підписав закон, що визначає дату початку анексії півострова Росією

Порошенко схвалив визначення 20 лютого датою початку тимчасової окупації Криму
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення дати початку тимчасової окупації" від 15 вересня 2015 року, який визначає 20 лютого 2014 як дату початку тимчасової окупації Криму Росією.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Цим законом вносяться зміни до законів "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" та "Про створення вільної економічної зони "Крим" і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" з метою уточнення дати початку тимчасової окупації, усунення колізій і розбіжностей з цього приводу і узгодження з нормами міжнародного права з метою захисту прав держави, громадян і юридичних осіб.

Також вносяться зміни, які передбачають незастосування фінансових і штрафних санкцій за порушення вимог порядку подання, розрахунку, правильності заповнення податкових декларацій (податкової звітності) і повноти сплати сум податків і зборів з першого числа місяця, наступного після місяця, в якому почалася тимчасова окупація, на платників податків, які станом на початок тимчасової окупації перебували на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Нагадаємо, у березні

2014 року Росія завершила анексію Криму, ухваливши відповідний договір, а також закон про процедуру входження Криму і Севастополя до складу РФ. Обидва документи ухвалено нижньою палатою російського парламенту - Державної Думи. Україна не визнає вхождення Криму до складу РФ і вважає півострів своєю територією.

15 вересня 2015 року Верховна Рада встановила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя 20 лютого 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram