ГоловнаПолітика

Яценюк: без антикорупційного прокурора не буде ні траншу від МВФ, ні безвізового режиму

Прем'єр-міністр очікує призначення антикорупційного прокурора найближчим часом

Яценюк: без антикорупційного прокурора не буде ні траншу від МВФ, ні безвізового режиму
Фото: yes-ukraine.org

Питання ефективної боротьби з корупцією є одним із ключових у програмі реформ, а механізм функціонування Антикорупційного бюро та антикорупційного прокурора - найбільш актуальним і важливим для донорів України, в тому числі ключового кредитора країни - Міждународного валютного фонду.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду, інформує УНІАН.

За його словами, уряд зі свого боку зробив усі необхідні кроки для того, щоб антикорупційний прокурор розпочав роботу. Однак якщо цей інститут не зможе виконувати свої функції, Україна не отримає фінансової підтримки, а також не зможе розраховувати на черговий транш від МВФ.

"Не буде ні безвізового режиму, ні наступного траншу МВФ. Тому що це один із ключових елементів країни у боротьбі з корупцією, - сказав Яценюк. - Сподіваюся, що антикорупційного прокурора призначать, і Антикорупційне бюро почне свою роботу з розслідування справ стосовно чиновників, які вчинили корупційні правопорушення".

Нагадаємо, директор Антикорупційного бюро Артем Ситнік раніше заявляв, що бюро готове розпочати роботу вже з 1 жовтня, але для ефективної діяльності необхідно призначення антикорупційного прокурора. Згідно із законодавством, Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру створено у складі Генеральної прокуратури на правах структурного підрозділу. На неї покладаються функції нагляду за розслідуваннями Національного антикорупційного бюро, підтримка державного обвинувачення у провадженнях НАБ.

Президент Петро Порошенко очікує, що антикорупційного прокурора призначать у листопаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram