ГоловнаПолітика

Ложкін запропонував навчати майбутніх чиновників за кордоном

Нацрада реформ обговорила, що робити з освітою

Ложкін запропонував навчати майбутніх чиновників за кордоном
Фото: Макс Требухов

Глава Адміністрації президента Борис Ложкін запропонував відправляти 500-1000 українських студентів у провідні виші світу під зобов'язання повернутися і працювати держслужбовцями.

Як написав Ложкін у своєму фейсбуці, відповідну пропозицію він висунув 5 жовтня на засіданні Нацради реформ. Це засідання було присвячене реформам у сфері освіти.

"Вніс пропозицію про запуск програми для талановитих українських студентів. Її суть - відправка 500-1000 студентів на навчання у провідні виші світу під зобов'язання повернутися і працювати в Україні на посадах державних управлінців. Таким чином, вже у середньостроковій перспективі ми зможемо отримати власну армію молодих, амбітних професіоналів-держуправлінців світового рівня", - повідомив Ложкін.

На брифінгу у вівторок за результатами засідання Нацради заступник глави АП Дмитро Шимків також повідомив, що всі учасники одностайно висловилися за збереження зовнішнього незалежного тестування.

Президент Петро Порошенко закликав зосередитися на професійно-технічній освіті, "припинивши штампувати тільки економістів та юристів".

За словами Шимківа, прем'єр Арсеній Яценюк виступив за забезпечення учнів планшетами замість підручників. Свою ініціативу він аргументував тим, що вартість комплекту книг для однієї дитини становить 1050 грн, а вартість планшета - 2000 грн.

Також прем'єр запропонував поширити практику виборності директорів шкіл на всю країну.

Нагадаємо, Ложкін - ініціатор запрошення на роботу в уряд іноземних фахівців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram