ГоловнаПолітика

Закон про автономію лікарень стане початком реформ охорони здоров'я, - МОЗ

Цих реформ давно чекають і суспільство, і пацієнти, і самі медики.

Закон про автономію лікарень стане початком реформ охорони здоров'я, - МОЗ
Фото: uacrisis.org

Міністерство охорони здоров'я України виступає за те, щоб законопроекти про автономізацію закладів охорони здоров'я було винесено на голосування у Верховній Раді, і це нарешті поклало б початок реформам в системі охорони здоров'я.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський під час круглого столу, присвяченого питанню автономізації закладів охорони здоров'я, організатором якого була народний депутат України Ольга Богомолець, повідомляє прес-служба Кризового медіа-центру.

У свою чергу секретар Нацради реформ України Дмитро Шимків зазначив, що сторонам важливо знайти компроміс і конструктивне рішення. Також Шимків нагадав, що МОЗ неодноразово підтверджував можливість внесення поправок до законопроектів 2309, 2310 і 2 311, які подані Кабінетом Міністрів.

Основні відмінності законопроектів, які підкреслюють нардепи, - це певний перелік державних та комунальних організаційно-правових форм, в які мають бути реорганізовані всі заклади охорони здоров'я, а також наявність рахунків тільки в державних банках і казначействі.

Нардеп Олег Мусій, автор альтернативного законопроекту, запропонував винести на голосування у ВРУ два пакети законопроектів - Кабінету Міністрів і власного авторства, і після голосування за один із законопроектів внести поправки до розгляду в другому читанні.

Нагадаємо, 27 травня на засіданні Кабінету Міністрів міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі повідомив про підготовку законопроекту, в якому пропонується надати більше автономії, у тому числі й у фінансовій сфері, установам охорони здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram