ГоловнаСвіт

У міноборони РФ заявили про навмисне спотворення сигналів GPS американцями

Москва має намір використовувати у своїх операціях виключно ГЛОНАСС

У міноборони РФ заявили про навмисне спотворення сигналів GPS американцями

Російські збройні сили не довіряють інформації американської навігаційної системи GPS, бо в неї можуть навмисно вноситися спотворення.

Про це в ефірі радіостанції "Русская служба новостей" повідомив начальник штабу 15-ї армії особливого призначення Повітряно-космічних сил особливого призначення генерал-майор Анатолій Нестечук, інформує "Слон".

"Як виявив аналіз останніх збройних конфліктів, противник активно використовує можливість введення навмисних поправок у навігаційні характеристики своїх систем для дезінформації. І ми не можемо рахуватися з тією інформацією, яка виходить із приймачів GPS", - сказав Нестечук.

Він підкреслив необхідність використання національної системи навігації. За його словами, російська розробка ГЛОНАСС наразі працює в повному обсязі і покриває всю земну кулю.

Нагадаємо, 30 вересня російські літаки завдали перших ударів по позиціях терористичної організації "Ісламська держава". Правозахисники і сирійські повстанці, однак, стверджують, що бомбардування зазнали позиції поміркованої опозиції і мирні жителі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram