ГоловнаПолітика

На вибори в Одеську міськраду йдуть 44 Дарти Вейдери і один Магістр Йода

Із 48 зареєстрованих кандидатів 44 мають ім'я та прізвище "Дарт Вейдер"

На вибори в Одеську міськраду йдуть 44 Дарти Вейдери і один Магістр Йода
Дарт Вейдер
Фото: http://www.rbc.ua/

Одеський міськвиборчком зареєстрував список кандидатів у депутати Одеської міськради від політичної партії "Блок Дарта Вейдера", серед них - 44 Дарти Вейдери і один Магістр Йода.

Про це повідомляє місцевий сайт "Трасса Е-95".

Зазначимо, що з 48 зареєстрованих кандидатів 44 мають ім'я та прізвище "Дарт Вейдер" (головний герой-лиходій знаменитої фантастичної кіносаги "Зоряні війни"). Відрізняються лише по батькові, але й вони повторюються. Зокрема, у списку присутні відразу 15 Дартів Володимировичів Вейдерів, шість Дартів Миколайовичів Вейдерів, четверо Дартів Олександровичів і навіть одна Дарт Олександрівна.

Тимчасова зміна прізвищ у період виборчих кампаній є досить поширеною практикою, зазначає видання. Найчастіше це робиться для "чорного піару" і нерідко в бюлетенях опиняються відразу кілька кандидатів з однаковими іменами та прізвищами.

Нагадаємо, вперше персонаж на ім'я Дарт Вейдер з'явився у політиці Одеси восени 2011 року і конфліктував з мером Олексієм Костусєвим. Згодом він балотувався в мери Одеси і президенти України. Дарт Вейдер і його блок пов'язаний із командою нардепів Дмитра Голубова і Олексія Гончаренка (обидва - "Блок Петра Порошенка").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram