ГоловнаПолітика

Кримського "віце-прем'єра" облили кавою у Варшаві

"Спецоперацією" керував посол України в Польщі Андрій Дещиця

Кримського "віце-прем'єра" облили кавою у Варшаві
Андрей Дещица
Фото: EPA/UPG

"Віце-прем'єр-міністр "анексованого Криму Дмитро Полонський заявив, що у Варшаві його облили кавою, "щоб зірвати його промову на конференції в Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ".

Як повідомляє "Крыминформ", за словами Полонського, "спецоперацією" особисто керував посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Полонський розповів, що прибув у варшавський готель "Софітель" на конференцію ОБСЄ з прав людини, однак не змін узяти участь у засіданні в запланований час.

"У кулуарах конференції, коли Полонський давав інтерв'ю, неподалік опинився скандально відомий екс-голова МЗС України, а нині посол України в Польщі Андрій Дещиця в супроводі знімальної групи одного з українських телеканалів і молодої людини з кавою в руках. По закінченні інтерв'ю Полонський попрямував у зал, проте той самий молодий чоловік пройшов повз і нібито випадково вилив на кримського віце-прем'єра каву", - пише "Крыминформ".

Напередодні голова МЗС Польщі Гжегож Схетина заявив, що Полонський проник до Варшави шляхом махінацій з прізвищем. Посольство України в Польщі назвало приїзд до Варшави Полонського "провокацією Кремля і порушенням норм міжнародного права". При цьому на конференції сепаратиста оформили не як "віце-прем'єра" анексованого півострова, а як "представника російської громади Криму".

Нагадаємо, в червні 2014 року кілька сотень протестувальників пікетували посольство РФ у Києві. Мітингувальники закидали будівлю дипмісії яйцями і перевернули шість автомобілів співробітників посольства. Згодом із будівлі зірвали прапор Росії, а потім у хід пішли каменюки і вибухові пакети. Щоб заспокоїти маніфестантів, на місце приїхав тодішній в.о. міністра закордонних справ Дещиця. Він жорстко розкритикував Володимира Путіна і заспівав разом з мітингувальниками відому пісню футбольних фанатів про президента РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram