ГоловнаПолітика

Голова Дніпропетровської ОДА пообіцяв соціальний ліфт охочим змінювати систему

Резніченко шукає волонтерів з інноваційним мисленням.

Голова Дніпропетровської ОДА пообіцяв соціальний ліфт охочим змінювати систему
Фото: petropavl-rn.dp.gov.ua

Дніпропетровська облдержадміністрація готова надати соціальні ліфти всім, хто хоче змінювати систему. Про це заявив її голова Валентин Резніченко в інтерв'ю РБК-Україна.

Говорячи про кадрову стратегію в регіоні, його керівник заявив, що не виганяв "чужих" і не ставив "своїх". Нинішня команда Дніпропетровської області - своєрідна "управлінська збірна", стверджує Резніченко.

Велику роль, за його словами, в кадровій стратегії ОДА відіграють волонтери. Серед 12 радників губернатора їх 9. Це найвищий показник в Україні. При цьому до проектів, які ініціює керівник області, залучено значно більше активних і небайдужих людей.

"Волонтери - це кадровий резерв влади і зворотний зв'язок, що дає уявлення про реальні потреби людей. Середній вік радників губернатора - 36 років. Це молоді люди з інноваційним мисленням. Обласна адміністрація готова надати соціальні ліфти всім, хто хоче змінювати систему", - сказав Резніченко.

Волонтери беруть участь у проекті "електронне управління", допомагають у роботі з учасниками АТО і переселенцями, з міжнародними організаціями, з медичними установами, контролюють якість ремонту доріг і роботу транспорту. На Всеукраїнському форумі волонтерів, який нещодавно пройшов у Дніпропетровську, було презентовано 6 масштабних проектів, у межах яких яких уже співпрацюють волонтери й обласна влада.

"У суспільстві накопичився величезний запит на зміни, на який влада зобов'язана відповідати. Це показала і недавня Стратегічна сесія. У ній взяли участь більш ніж 500 представників експертної спільноти: бізнесмени, чиновники, волонтери, вчені, юристи, діячі культури. Залучення експертів з найрізноманітніших сфер і соціальних груп допоможе нам отримати щось на зразок нового "суспільного договору", який необхідний, щоб іти вперед", - заявив губернатор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram