ГоловнаПолітика

Пошук за прізвищем у майнових реєстрах відкриють з 6 жовтня

Через тиждень кожен зможе дізнатися, чим володіє той чи інший чиновник

Пошук за прізвищем у майнових реєстрах відкриють з 6 жовтня
Фото: Макс Требухов

Міністерство юстиції відкриє в майнових реєстрах пошук за прізвищем та ім'ям людини з 6 жовтня. Відповідне рішення схвалили на засіданні Кабміну України в середу.

"6 жовтня ми повністю відкриваємо доступ для наших громадян до баз даних, що стосуються нерухомості. Крім того, буде розширено доступ громадян до реєстрів, які оперуються Міністерством юстиції. Українці зможуть отримувати інформацію щодо майна за прізвищем будь-якої людини", - цитує міністра Павла Петренка прес-служба Мін'юсту.

Верховна Рада надала інформації про рухоме і нерухоме майно громадян статус публічної в середині липня. Ухвалений парламентом закон передбачає спрощення процедури доступу до відомостей, що містяться у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, надання вільного доступу до Державного земельного кадастру і Єдиного державного реєстру, утримувачем якого є Державтоінспекція.

Інформація з державного реєстру прав надаватиметься не тільки про об'єкти нерухомого майна, але і про суб'єкти права, тобто за прізвищем людини можна буде дізнатися, якими квартирами, будинками, ділянками або автомобілями володіє будь-який громадянин України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram