ГоловнаПолітика

МВС показало фото, як Швайка відбирає щит у бійця Нацгвардії

Гвардієць, залишившись без засобу захисту, отримав важке поранення

Арешт екс-мністра АПК від "Свободи" Ігоря Швайки викликано тим, що він під час сутичок біля Верховної Ради він відібрав щит у бійця Нацгвардії. Цей боєць згодом отримав важке поранення, повідомив речник МВС Артем Шевченко.

"Стосовно зміни запобіжного заходу колишньому члену Кабміну Ігорю Швайці. За версією слідства саме ці його дії 31.08 під ВР знаходяться у прямому причинно-наслідкового зв'язку з отриманням важкого поранення гвардійцем, який "завдяки" Швайці, залишився без засобу захисту", - написав Шевченко у своєму фейсбуці і прикріпив фото, на якому Швайка відбирає щит у бійця Нацгвардії.

Фото: facebook.com/artem.shevchenko.9

Він також виклав ще одне фото, на якому Швайка зображений на мотоциклі Harley-Davidson. Передача Швайці цього мотоцикла, як раніше повідомлялося, стала приводом для кримінальної справи проти екс-міністра.

Фото: facebook.com/artem.shevchenko.9

"А що стосується можливості внесення застави в 1,2 млн гривень, то переконаний, що це для екс-міністра АПК буде дуже легко. Не дарм ж МВС розслідує кримінальне провадження щодо нього - за підозрою в одержанні неправомірної вигоди від посадових осіб продовольчо-зернової корпорації під час перебування на посаді міністра АПК", - написав Шевченко.

Нагадаємо, Швайці і колишнім нардепам від "Свободи" Юрію Сиротюку та Едуарду Леонову оголосили підозру в організації масових заворушень через сутички біля ВР.

10 вересня Печерський райсуд Києва відпустив Швайку на поруки, однак 30 вересня Апеляційний суд Києва переглянув це рішення і заарештував екс-міністра з можливістю виходу під заставу у розмірі 1,2 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram