ГоловнаПолітика

Суд відправив екс-командира "Беркута" Добровольського під домашній арешт

Добровольський буде носити електронний браслет до 7 листопада

Суд відправив екс-командира "Беркута" Добровольського під домашній арешт
Михаил Добровольский в центре фото
Фото: Макс Требухов

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для колишнього командира роти "Беркута" Михайла Добровольського, підозрюваного в незаконному затриманні активістів Автомайдану в січні 2014 року у Кріпосному провулку в Києві.

Про це йдеться в ухвалі суду від 7 вересня.

Генеральна прокуратура підозрює Добровольського в тому, що він, перебуваючи на посаді командира оперативної роти "Беркута" при київському управлінні міліції, 23 січня 2014 року спільно з іншими "беркутівцями" із застосуванням насильства затримав активістів Автомайдану, яких згодом заарештував суд.

Вислухавши доводи сторін, суд вирішив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 23:00 до 07:00, а також одягнути на нього електронний браслет стеження. Під домашнім арештом екс-командир роти "Беркута" перебуватиме до 7 листопада.

Нагадаємо, навесні 2014 року правоохоронці затримали, а суд заарештував екс-командира "Беркута" Дмитра Садовника за підозрою в розстрілі активістів Євромайдану на вулиці Інститутській 20 лютого в Києві. У жовтні Садовник, відпущений судом під домашній арешт, утік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram